Paszkany îşi află a doua sentinţă în 11 martie

Paszkany îşi află a doua sentinţă în 11 martie
Instanţa Curţii de Apel a rămas vineri în pronunţare după cele 12 ore de audieri în procesul în care finanţatorul CFR, Arpad Paszkany, este judecat pentru şantaj. Atât inculpatul, cât şi partea vătămată din dosar, milionarul Iulian Dascălu, şi-au amânat toate întâlnirile de afaceri din 4 martie, fiind nevoiţi să stea până la miezul nopţii în sala de judecată.

Faza de apel a procesului în care este inculpat Paszkany s-a încheiat, magistraţii stabilind pronunţarea deciziei pentru ziua de 11 martie. Toţi cei 16 martori, cât şi adversarii din dosar, milionarii Paszkany şi Dascălu, au fost audiaţi în 4 martie, când şedinţa de judecată a durat nu mai puţin de 12 ore, finalizându-se la miezul nopţii. "Am mai avut negocieri de afaceri care au durat mult, dar nu cred că atât", a spus Paszkany după proces. Patronul Iulius Mall, Iulian Dascălu, chiar a intenţionat să plece de la proces în jurul amiezii şi să lase doar avocatul, însă judecătorii i-au interzis. "Am amânat câteva întâlniri de afaceri", a spus Dascălu la finalul zilei.

Acesta a declarat în instanţă că risca să nu mai ridice Iulius Mall la Cluj dacă nu accepta tranzacţia imobiliară propusă de Paszkany, pentru care patronul CFR a fost trimis în judecată. În replică, Paszkany a menţionat că nu l-a condiţionat în nici un fel pe Dascălu să încheie tranzacţia pentru baza sportivă CUG în schimbul renunţării lui Paszkany la procesul pentru suspendarea lucrărilor la Iulius Mall. "Mă bucur că până la urmă a venit la proces şi partea considerată vătămată. Nu l-am ameninţat cu bătaia sau cu alte constrângeri de vreun fel. S-a spus tot ce se putea spune. Mă aştept la ceea ce este normal: la achitare", a spus Paszkany la ieşirea din Palatul de Justiţie. Mult mai reţinut a fost Iulian Dascălu, care s-a rezumat la a spune: "Eu cred că e bine să aşteptăm decizia instanţei". Prima instanţă la care s-a judecat procesul, Tribunalul, l-a achitat pe Paszkany anul trecut, procurorii atacând sentinţa la Curtea de Apel. Această instanţă va da în 11 martie a doua sentinţă în acest dosar, atacabilă şi aceea cu recurs.

 

 

Comenteaza