Patru ani de închisoare pentru că a muşcat organul

Patru ani de închisoare pentru că a muşcat organul
Tânărul Marius Coldea, care în urmă cu un an a muşcat de ureche un poliţist în incinta Secţiei 5, a fost condamnat de judecătorie la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare. Avocatul acestuia spune că va ataca cu apel sentinţa deoarece este exagerată.
Marius Coldea a primit o pedeapsă de patru ani şi jumătate din care se deduce perioada de circa patru luni cât a stat în arest preventiv, acum el fiind în libertate. Tânărul va fi reîncarcerat doar dacă sentinţa va rămâne definitivă. De asemenea, inculpatul a fost obligat la plata a 10.000 de lei daune morale către poliţiştul Radu Maja. Acesta a fost muşcat de ureche în noiembrie 2009 în secţia de poliţie din cartierul Grigorescu de către tânărul care dorea să depună o reclamaţie chiar împotriva acelui poliţist. Coldea era nemulţumit de modul în care s-a comportat Maja pentru a aplana un scandal în care era implicat şi studentul. “O fisură la coastă cred că nu este întâmplătoare”, spune avocatul lui Coldea, Anatol Pânzaru. Acesta a precizat că va ataca sentinţa judecătoriei deoarece nu crede că s-a analizat contextul în care s-a petrecut fapta inculpatului.

“Clientul meu recunoaşte că l-a muşcat pe poliţist, dar spune că s-a apărat. De altfel, Parchetul Tribunalului Cluj a început urmărirea penală împotriva poliţistului pentru abuz în serviciu. Cred că a instanţa nu a verificat susţinerile inculpatului şi a mers doar pe varianta părţii vătămate”, a precizat avocatul Pânzaru. Pe parcursul procesului, instanţa a schimbat încadrarea juridică a faptei lui Coldea, de la ultraj prin lovire sau acte de violenţă asupra unui funcţionar public în ultraj prin vătămare corporală împotriva unui funcţionar, care se pedepseşte cu până la şase ani de închisoare şi nu prevede posibilitatea aplicării unei amenzi ca în cazul primei încadrări.

Comenteaza