Patru fetiţe au ajuns la spital direct din şcoală

Patru fetiţe au ajuns la spital direct din şcoală
Doi elevi de clasa a VIII-a de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Cluj-Napoca au pulverizat ieri spray paralizant cu piper la demisolul instituţiei, fapt ce a dus la spitalizarea a patru colege.


Trei dintre elevele care şi-au petrecut la spital ziua de 1 Iunie sunt în clasa a X-a, iar una, în clasa a VI-a. Fapta necugetată a avut loc în pauza de la ora 11:00, pe hol, un spaţiu închis în care se aflau în jur de 20 de copii. "Sunt trei clase în apropiere. I-am evacuat pe copii foarte repede, însă cele patre fete intoxicate s-au simţit foarte rău, au avut simptome de înecare, de iritaţie în gât, aşa că am chemat Inspectoratul de Urgenţă, Poliţia şi SMURD-ul, care a venit rapid şi le-a transportat la Urgenţe, la Pediatrie", a precizat Gabriel Pop, directorul adjunct al liceului.

"Nu ştim de ce au făcut asta, nu am reuşit încă să vorbim cu cei doi băieţi, erau foarte speriaţi. Au fost duşi imediat la poliţie, după ancheta de acolo vom lua şi noi măsurile de rigoare. Nu aveau voie să aibă la ei asemenea spray-uri şi să pună în pericol viaţa colegilor", a adăugat Pop. "Este un eveniment nefericit pentru elevii de la Liceul Eminescu. Comisia din şcoală şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj realizează o anchetă. Elevii riscă de la scăderea notei la purtare până la exmatriculare", a declarat Anca Hodorogea, inspector general la ISJ Cluj, adăugând că nu au mai fost înregistrate asemenea cazuri în ultimii ani. "Unul dintre elevi, cel care a pulverizat spray-ul, va primi o amendă ce poate varia între 100 şi 500 de lei, iar celălalt, un avertisment", a declarat Gina Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Cluj.

(F. TĂTAR, C. PÎRVU)

 

Comenteaza