PDL, anti-alcool la volan. Vezi ce spun clujenii VIDEO

PDL, anti-alcool la volan. Vezi ce spun clujenii VIDEO
”Românii nu ar trebui lăsați să conducă puțin beți!” crede senatorul Alin Tișe. Acesta spune că PDL se opune proiectului Noului cod rutier, care interzice conducerea mașinilor doar dacă alcoolemia depășește 0,20 grame per litru alcool pur in sange. Nici clujenii nu văd cu ochi bunp propunerea Guvernului. Premierul Victor Ponta a declarat că soferilor le este permis, citez, "sa guste un pahar de vin la nuntă".

Senatorul Alin Tișe a declarat că PDL se opune atât propunerii referitoare la consumul de alcool, cât și măririi amenzilor până la 8.000 de lei.

"Romanii nu ar trebui sa fie lasati sa conduca putin beti. PDL este impotriva acestei modificari legislative. consideram actualul cod rutier suficient. Nu trebuie marite amenzile si nu trebuie permis consumul de alcool la volan. De aceea trebuie respins acest cod iar PDL va face tot ce tine in parlament pentru a-l repsinge", a spus Alin Tise.

UN PIC DE ALCOOL LA VOLAN
SURSA PROIECT NOUL COD RUTIER

"Art. 37.1 - Se interzice conducerea unui autovehicul sau tramvai pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora sau sub influența băuturilor alcoolice cu o îmbibație alcoolică de peste 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,20 g/l alcool pur în sânge", se arata in proiectul Guvernului de modificare a codului rutier.

Clujenii, atat pietoni, cat si soferi, nu sunt de acord cu propunerea Guvernului.Vezi ce spun acestia in materialul video.

Proiectul Codului Rutier a fost aprobat de Guvern şi trimis spre dezbatere Parlamentului.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

Comenteaza