Pe Uioreanu jr. îl aşteaptă vacanţa de vară în libertate

Pe Uioreanu jr. îl aşteaptă vacanţa de vară în libertate
Alexandru Uioreanu îşi petrece vacanţa de vară în libertate, după ce Curtea de Apel Cluj a amânat, ieri, judecarea cererii de revocare a suspendării pedesei acestuia, formulată de procurorii DIICOT.

Fiul preşedintelui Consiliului Judeţan Cluj a apărut joi în faţa Curţii de Apel, unde a avut loc primul termen pentru înlocuirea măsurii preventive cerute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Cluj. Cu toate că procurorii cer rearestarea tânărului în vârstă de 17 ani încă din luna aprilie, în urma unui incident prin care şi-ar fi încălcat condiţiile pedepsei cu suspendare, nici ieri instanţa nu a pus în discuţie solicitarea anchetatorilor. Având în vedere că procurorii DIICOT au făcut apel la sentinţa prin care Tribunalul Cluj i-a aplicat lui Uioreanu o condamnare de 2 ani şi 6 luni la închisoare, cu suspendare, pentru trafic şi consum de droguri, Curtea de Apel a decis că pentru a se respecta legea cererea de revocare se va judeca odată cu fondul de către acelaşi complet. Astfel, Uioreanu Jr. va afla dacă se reîntoarce după gratii abia la finalul lunii septembrie.

Când a suspendat executarea pedepsei, Tribunalul Cluj l-a obligat pe Uioreanu jr. să urmeze un tratament în scopul dezintoxicării, să nu frecventeze locuri sau localuri despre care ştie că sunt frecventate de persoane care consumă droguri sau în care ştie că se consumă droguri şi să nu intre în legătură cu persoane despre care ştie că sunt consumatoare de droguri. Însă, în noaptea de 10 aprilie, în jurul orei 1:00, a fost văzut în compania unuia dintre co-inculpaţii din acelaşi dosar, Adrian Ciprian Tition, cu care avea interdicţia de a se întâlni. Surse judiciare au dezvăluit pentru ZIUA de CLUJ că poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Cluj au continuat să îl fileze pe Uioreanu jr. după ce a fost condamnat cu suspendare. În acest context, amintim că Alexandru Uioreanu a fost supravegheat de poliţiştii antidrog încă din luna mai a anului trecut, iar tânărul ar fi vândut substanţe stupefiante mai multor agenţi care lucrau sub acoperire.

Revenind la noaptea din 10 aprilie, surse judiciare au dezvăluit că poliţişti de la BCCO i-au văzut pe Alexandru Uioreanu şi Adrian Ciprian Tition, împreună, pe o stradă din cartierul Gheorgheni, şi au chemat o patrulă pentru a-i legitima. Între timp, cei doi s-au despărţit, şi, fiind oprit de agenţii de ordine de la Secţia 3, Adrian Ciprian Tition părea să fie sub influenţa băuturilor alcoolice. Luat la întrebări de oamenii legii, Tition ar fi spus că s-a întâlnit cu Alexandru Uioreanu şi că ar fi băut împreună mai multe butelii de vin. Înştiinţaţi de poliţişti, procurorii DIICOT au cerut Tribunalului Cluj să revoce suspendarea executării pedepsei lui Uioreanu. Iniţial, cererea a ajuns la Tribunalul Cluj, care şi-a declinat competenţa în favoarea Curţii de Apel Cluj. La rândul lor, judecătorii Curţii de Apel au cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să soluţioneze conflictul de competenţă, iar dosarul s-a reîntors la această instanţă.

Fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj a fost arestat în 20 decembrie 2012 şi a petrecut mai mult de o lună în arest preventiv, fiind eliberat în 29 ianuarie 2013.

 

Comenteaza