Pedeapsă mai mare pentru ucigaşul cu Porsche

Pedeapsă mai mare pentru ucigaşul cu Porsche
Tribunalul Cluj a schimbat condamnarea omului de afaceri Gabriel Hilote de la trei ani şi opt luni de închisoare la cinci ani.
Instanţa Tribunalului a admis apelul parchetului şi al părţilor civile în ce priveşte cuantumul pedepsei, însă daunele morale şi materiale pe care trebuie să le achite inculpatul au rămas aceleaşi. Avocatul rudelor victimelor din accidentul produs de Hilote consideră şi a doua pedeapsă prea mică având în vedere că a şters de pe faţa pământului o familie întreagă. Şoferul mai poate ataca cu recurs sentinţa tribunalului.
Judecătorii tribunalului au decis ieri schimbarea sentinţei Judecătoriei Cluj-Napoca, prin care omul de afaceri Gabriel Hilote fusese condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare şi plata unor daune morale de 230.000 de euro. Rudele victimelor din accidentul rutier pentru care este judecat Hilote au atacat prima sentinţă cu apel. Astfel, tribunalul l-a condamnat ieri la cinci ani de închisoare pe Hilote şi a menţinut valoarea daunelor.

“Tribunalul, pronunţând o nouă hotărâre, desfiinţează sentinţa judecătoriei cu privire la cuantumul pedepselor şi condamnă inculpatul la cinci ani de închisoare pentru ucidere din culpă şi doi ani pentru părăsirea locului accidentului, rezultând o pedeapsă de executat de cinci ani, pentru că se execută pedeapsa cea mai grea. Instanţa menţine starea de arest preventiv a inculpatului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, judecătorul Petru Urs. Inculpatul, Gabriel Hilote, mai are o cale de atac împotriva deciziei de ieri, respectiv recursul la Curtea de Apel. Avocatul acestuia, Călin Budişan, nu a putut comenta cea de-a doua sentinţă, fiind plecat în Austria. Avocatul celor şase rude ce s-au constituit părţi civile, Roberth Balog, consideră că se impune o pedeapsă mai mare având în vedere circumstanţele în care s-a produs accidentul.

“Inculpatul avea o alcoolemie peste limita legală şi a fugit de la locul accidentului. O întreagă familie formată din mamă, tată şi copil a dispărut din culpa exclusivă a inculpatului. Pedeapsa în Codul penal este de la cinci la 15 ani. Ce trebuie să facă cineva la ucidere din culpă ca să primească 15 ani?!”, spune avocatul Balog. Acesta a precizat că se va consulta cu rudele victimelor pentru a decide dacă atacă sentinţa tribunalului.

Potrivit rechizitoriului, în data de 19 octombrie 2009, Gabriel Hilote a intrat cu maşina Porsche Cayenne pe contrasens, pe Bulevardul 1 Decembrie, şi a lovit frontal un autoturism în care se aflau soţii Nicolae şi Dorina Dragoste împreună cu fiica lor Ioana, în vârstă de 15 ani. Bărbatul a decedat pe loc, fiica la scurt timp după accident, iar mama acesteia s-a stins după ce a stat în comă mai multe zile la spital.

Comenteaza