Pedepse cu închisoarea pentru trei dintre directorii arestaţi în dosarul "Mită la bac"

Pedepse cu închisoarea pentru trei dintre directorii arestaţi în dosarul
Trei dintre cei directori de şcoli arestaţi în dosarul "Mită la bac" au primit astăzi pedepse cu închisoarea, după ce şi-au recunoscut faptele.
Este vorba de Ioan Rus, director la Grupul Şcolar "Alexandru Borza", pentru care s-au contopit pedepsele pentru toate infracţiunile de care era acuzat – trafic de influenţă, dare de mită, fals material în înscrisuri oficiale, distrugere de înscrisuri. Acesta a primit o pedeapsă de doi ani şi o lună, plus un spor de două luni pentru contopirea infracţiunilor.

Totodată, Ioan Văidăhăzan - director la Colegiul Naţional "Edmond Nicolau", acuzat de luare de mită, trafic de influenţă şi fals material în înscrisuri, a primit o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare, cu un spor de două luni.

Din pedepsele acestora se va scădea perioada de arest preventiv, având în vedere că aceştia se află în arest încă din luna iulie.

Al treilea director acuzat în dosar, Dorel Avram de la "Didactica Nova", a primit o pedeapsă de un an şi nouă luni cu suspendare, pentru trafic de influenţă, sub supraveghere pentru trei ani şi nouă luni. Deciziile au fost luate astăzi de Tribunalul Cluj şi pot fi atacate cu apel.

Totodată, unul dintre candidaţi  a primit o pedeapsă de 11 luni cu suspendare pentru dare de mită.
Vezi aspecte din rechizitoriul procurorilor DNA
Comenteaza