Pelerinaj la casa primarului suspendat Sorin Apostu FOTO

Pelerinaj la casa primarului suspendat Sorin Apostu FOTO
Procurorii DNA susţin că soţii Apostu erau vizitaţi acasă de învinuiţii de dare de mită din dosar şi că aceştia nu veneau cu mâna goală. Potrivit anchetatorilor Aspazia Droniuc i-ar fi dus Monicăi Apostu inclusiv lapte şi caşcaval.

Filajul făcut de anchetatorii DNA pe parcursul anului trecut arată că locuinţa soţilor Apostu era un adevărat loc de pelerinaj pentru oameni de afaceri învinuiţi de dare de mită în dosarul de corupţie.

Astfel, procurorii DNA susţin că celebra Aspazia Droniuc îi lăsa acasă la Apostu diverse alimente, printre care apă, lapte şi caşcaval. Potrivit anchetatorilor, Monica Apostu i-a dat ordin menajerei să-i deschidă poarta Aspaziei şi să-i permită să lase proviziile în casă. "Nu este cazul ca Aspazia Droniuc să-mi facă aprovizionarea întrucât mi-o fac singură", a declarat Monica Apostu.

Patronul companiei de raparat drumuri Kiat Group, turcul Mustafa Bekar, este surprins în planşele fotografice de la filaj cum intra pe poarta lui Apostu cu o pungă de cadou. Soţii Apostu mai erau vizitaţi de milionarul clujean Simion Mureşan, asociat la Electrogrup SRL, liderul pepenarilor din Dăbuleni, Marian Stancu, şi omul de afaceri Călin Stoia, care este arestat preventiv.

Cine nu putea veni personal la domiciului lui Apostu, trimitea "ploconul" prin curierat rapid. "Am primit de ziua mea de la Liliana Călin (asociat la Kiat - n.red.) o rochie alb-negru. nu îmi amintesc de la ce firmă. Mi-a fost trimisă acasă chiar de ziua mea prin curier", a declarat soţia lui Apostu la DNA.

Comenteaza