Pensionarii cu venituri sub 2000 lei primesc de la guvern 700 de lei, începând cu 1 iulie

Pensionarii cu venituri sub 2000 lei primesc de la guvern 700 de lei, începând cu 1 iulie

Coaliția de guvernare a decis, luni, 23 mai, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice Sprijin pentru România, în valoare de 1,1 miliarde euro.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă anunță că în coaliția de guvernare a fost lansat un nou pachet de măsuri sociale și economice sprijin pentru pensionarii cu venituri sub 2000 de lei. Măsurile anunțate vor intra în vigoare începând din data 1 iulie.

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:
- diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;
- suspendarea angajărilor la stat;
- creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
- accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens,

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie a.c. Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției, a anunțat premierul Nicolae Ciucă pe Facebook luni seara. 

Comenteaza