Percheziții de amploare în Cluj la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul silvic. Înregistrau în acte transporturi fictive de lemn

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Suceava au desfășurat o acțiune majoră sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Acțiunea a inclus 16 percheziții domiciliare în cadrul unui dosar de evaziune fiscală în domeniul silvic.

Perchezițiile au avut loc în data de 28 mai 2024 și au vizat activitățile comerciale ale unor firme din Cluj-Napoca Rădăuți, Broșteni, Crucea, Dorna Candreni și Borsec (județul Harghita). Ancheta se concentrează pe înregistrarea în documentele contabile a unor achiziții fictive de material lemnos.

În urma perchezițiilor, polițiștii au găsit și ridicat documente contabile, înscrisuri relevante pentru caz, telefoane mobile și echipamente informatice, precum și alte probe materiale.

Totodată, s-au efectuat șase controale economice la firme din domeniul silvic, în colaborare cu specialiști de la Garda Forestieră Suceava. În prezent, se inventariază materialul lemnos pentru a stabili exact amploarea activităților ilegale.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor specializați în combaterea delictelor silvice din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier - S.O.P, cât și al polițiștilor serviciilor de investigare a criminalități economice din Cluj și Harghita.

Comenteaza