Percheziţii DNA la Cluj, într-un dosar de corupţie

Percheziţii DNA la Cluj, într-un dosar de corupţie
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi efectuează marţi dimineaţa mai multe percheziţii în patru municipii din ţară, într-un dosar de corupţie.

Anchetatorii anticorpuţie desfăşoară, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, descinderi domiciliare în cinci locații situate în municipiile București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara.

Patru dintre aceste percheziţii au loc la instituţii publice, cercetările având loc într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție comise în cursul anului 2015.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, perchezițiile au loc la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, procurorii DNA ridicând documente şi de la Ministerul Educaţiei. De asemenea, nişte surse oficiale au precizat pentru Adevărul că în municipiile Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca percheziţiile au loc în cadrul universităţilor de medicină şi farmacie, unde sunt vizate dosarele de transfer ale studenţilor de la aceste unităţi de învăţământ către UMF Iaşi.

Scandalul înmatriculării studenţilor străini a izbucnit la universitatea ieşeană la sfârşitul lunii octombrie 2015, când s-a descoperit că mai mulţi studenţi fuseseră admişi în urma unor măriri nejustificate ale punctajelor.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

Comenteaza