Percheziții în Cluj și alte județe la persoane bănuite de falsificarea diplomelor de bacalaureat

Percheziții în Cluj și alte județe la persoane bănuite de falsificarea diplomelor de bacalaureat
Imagine cu caracter ilustrativ | Foto: playtech.ro

Polițiștii de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, au efectuat 12 percheziții domiciliare în București și în județele Cluj, Arad, Bistrița-Năsăud, Dâmbovița, Galați, Gorj și Teleorman.

Din cercetări a reieșit că 10 persoane au depus la o instituție dosarele necesare pentru a obține certificate de manager de transport de marfă, folosind diplome de bacalaureat false. Se pare că aceste diplome nu au fost emise de unitățile de învățământ menționate sau că respectivele școli nu au existat niciodată, conform Inspectoratului General al Poliției Române.

De asemenea, toate cererile au fost depuse la aceeași instituție din București, deși solicitanții aveau domicilii în județe diferite.

Perchezițiile au vizat sediul societății implicate și locuințele solicitanților, pentru a descoperi documentele false și alte probe, inclusiv echipamente folosite la falsificarea diplomelor.

La sediul Inspectoratului General al Poliției Române vor fi aduse pentru audieri două persoane, cu scopul de a clarifica mecanismul prin care erau promovate aceste dosare false.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din județele Arad, Bistrița-Năsăud, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj și Teleorman.

Comenteaza