Percheziţii la Cluj; un grup infracţional a luat fraudulos împrumuturi de o jumătate de milion de euro

Percheziţii la Cluj; un grup infracţional a luat fraudulos împrumuturi de o jumătate de milion de euro
Un grup infracţional compus din nu mai puţin de 65 de persoane, cu ramificaţii la Cluj, a fost destructurat astăzi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Braşov, împreună cu ofiteri de poliţie judiciară.

Procurorii arată că în ultimii doi ani liderii grupului infracţional organizat, Ioan Holban, Nicoleta Chiriac  şi Anca Maria Andrieş, împreună cu alţi membri ai grupării, au solicitat şi obţinut, in mod fraudulos, credite de la unităţi bancare şi instituţii de credit din Braşov. Creditele au fost obţinute prin prezentarea de documente false - adeverinţe de salariu, fişe fiscale, contracte individuale de muncă, garanţii fictive sau supraevaluate şi cărţi de muncă. Valoarea prejudiciului este estimată la aproximativ o jumătate de milion de euro.


Astăzi procurorii au efectuat un număr de 36 percheziţii domiciliare, dar şi la sediile unor societăţi comerciale din Braşov, Cluj, Hunedoara şi Neamţ. La sediul DIICOT Braşov vor fi aduse 65 de persoane în vederea audierii.

Etichete
Comenteaza