Pericol pe șoselele din Cluj! Băuți și fără permis de conducere, prinși la volan

Pericol pe șoselele din Cluj! Băuți și fără permis de conducere, prinși la volan
| Foto: presăMS

Polițiștii clujeni au depistat, în weekend, mai mulți șoferi testați pozitiv cu aparatul etilotest, dar și fără a deține carnet de conducere.

Polițiștii din Câmpia Turzii au oprit, la data de 17 martie, în jurul orei 23:45, în trafic pentru control un bărbat de 32 de ani care se deplasa cu o autoutilitară în localitatea Viișoara, din județul Cluj.

Șoferul a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, polițiștii Biroului Rutier Cluj au depistat în trafic, în data de 19 martie, în jurul orei 09:10, un bărbat de 39 de ani, din comuna Feleacu, care se deplasa cu mașina pe strada Drumul Sf.Ioan, fără a deține un carnet de conducere.

Au fost demarate cercetări sub aspectul infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Polițiștii din Dej au oprit, în aceeași zi, în jurul orei 14:20, un autoturism condus pe strada Piața Bobâlna, de un bărbat de 45 de ani.

„Testat cu aparatul etilotest, conducătorului auto i-a rezultat o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice la o unitate medicală, în vederea stabilirii alcoolemiei”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Comenteaza