Pericol public. Doi clujeni au fost depistați la volan cu alcoolemie mare

Pericol public. Doi clujeni au fost depistați la volan cu alcoolemie mare
| Foto: Arhiva / stiripiatraneamt.ro

Polițiștii de la Rutieră au luat la control drumurile din județul Cluj. Ca rezultat, doi șoferi din Cluj-Napoca au fost prinși la volan beți mangă.

Polițiștii din Turda au depistat, la data de 12 septembrie, în jurul orei 15.35, un tânăr de 26 de ani din Cluj-Napoca, care conducea un autoturism pe strada Calea Victoriei, aflându-se sub influența alcoolului.

“Testarea lui cu etilometrul a indicat o concentrație de 0.64 mg/l. La o unitatea medicală acestuia i-au fost recoltate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei și mostre biologice pentru a se stabili dacă acesta a consumat substanțe psihoactive. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive”, a transmis IPJ Cluj.

De asemenea, polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic, pe strada Calea Turzii, la data de 13 septembrie, în jurul orei 19.15, un bărbat de 48 de ani, din Cluj-Napoca, care conducea un autoturism deși se afla sub influența alcoolului.

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal. 
 

Comenteaza