Peste 100 de persoane salvate în ultimele 24 de ore de echipajele Salvamont

Peste 100 de persoane salvate în ultimele 24 de ore de echipajele Salvamont

Peste 110 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor au fost primite în ultimele 24 de ore. 

''Zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr foarte mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 114 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor'', precizează joi reprezentanţii Salvamont pe Facebook.

Cele mai multe apeluri au fost pentru Salvamont Municipiul Braşov (15) şi Salvamont Sinaia (14).

S-au mai înregistrat 12 apeluri pentru Salvamont Voineasa, 9 pentru Salvamont Muntele Mic, 8 pentru Salvamont Lupeni, câte 6 pentru Salvamont Predeal şi Neamţ.

Au mai fost câte 5 apeluri pentru Salvamont Cluj, Maramureş, Suceava şi Sibiu; câte 4 pentru zona Azuga, Gorj şi Harghita; 3 apeluri pentru Salvamont Alba; câte 2 pentru Salvamont Bihor, Dâmboviţa şi Vatra Dornei.

Au mai fost intervenţii ale Salvamont judeţul Braşov, Bistriţa-Năsăud şi Borşa.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 120 persoane, dintre care 42 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transportul la spital.

S-au mai primit 22 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre domeniile schiabile şi traseele turistice din zona montană.

Comenteaza