Peste 150 de clujeni înoată la Swimathon. Organizatorii speră să strângă 150.000 de lei FOTO / VIDEO

Peste 150 de clujeni înoată la Swimathon. Organizatorii speră să strângă 150.000 de lei FOTO / VIDEO
Peste 150 de persoane înoată astăzi, pentru o cauză comunitară, în cadrul proiectului Swimathon ajuns deja la cea de-a cincea ediţie. Organizatorii mizează pe aproximativ 600 de donatori, persoane fizice şi companii, sperând să strângă 150.000 de lei.

"În total există 15 proiecte, din domenii precum sănătate, mediu, educaţia excelenţei, tineri. Susţinem şi proiecte sociale, dar ideea este de a stimula filantropia într-un mod mai creativ, nu doar de a strânge bani şi a oferi pachete. Încercăm să mergem mai la rădăcină şi să stimulăm totodată sprijinul şi acolo unde există unde un potenţial, nu doar o lipsă", a precizat Simona Şerbam, diretcorul executiv al Fundaţiei Comunitare Cluj, care derulează astăzi cea de-a cincea ediţie a proiectului Swimathon.

La complexul de nataţie Universitas din parcul "Iuliu Haţieganu" peste 150 de persoane vor înota pentru proiectele înscrise în ediţia din acest an. Spre exemplu în prima oră de înot estimările erau de 40-60 de bazine înotate.

Organizatorii estimează că vor fi mobilizaţi în total 600 de donatori, atât persoane fizice cât şi companii, mare parte din ei anunţându-se deja prin intermediul unei aplicaţii online şi că suma strânsă va ajunge la 150.000 de lei.

Una din realizările pentru care organizatorii se bucură în mod special este că sunt familii care vin împreună să înoate; un exemplu edificator este cel al familiei Cuc, care sprijină un proiect de împădurirem, Tăsuleasa Social şi care se estimează că vor atrage fonduri de 25.000 de lei.

Concurenţii sunt sprijiniţi din tribune de susţinători. "Am înotat pentru copii care nu îşi permit să vină la liceu în Cluj. N-a fost aşa greu, sunt obişnuit să înot", a precizat Vasile, unul din înotători.

Proiectul Swimathon este derulat de Fundaţia Comunitară Cluj.

Comenteaza