Peste 15.000 de participanţi la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane din Cluj

Peste 15.000 de participanţi la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane din Cluj
O tonă de cârnați, 5.000 litri de bere și 15.600 de participanți. Acestea sunt primele rezultate în urma celei de-a 5-a ediții a Festivalului de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest, desfășurat în perioada 30 septembrie-2 octombrie 2016 în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Nu în ultimul rând, clujenii au donat 3.500 de lei pentru copiii bolnavi de cancer.

"A cincea ediție a Festivalului de Toamnă al Economiei Germane a adus în Piaţa Unirii, în cele trei zile de festival, mulți vizitatori, atrași de berea germană, de gastronomia tipic nemțească și de diversitatea muzicală și culturală. Ne bucurăm că am avut vremea de partea noastră și am putut desfășura diverse activități interactive în aer liber.

Mulțumim mult vizitatorilor festivalului și îi așteaptăm cu nerăbdare și la a şasea ediție a Festivalului de Toamnă, care se va desfășura, așa cum a devenit tradiție, în primul week-end din luna octombrie", a declarat Ludger Thol, președintele DWNT, fondator al festivalului.

"Recunoaștem, nici noi nu ne-am așteptat la o asemenea amploare, am dat, înainte de începere festivalului, niște cifre orientative, de estimări optmiste, care, iată, s-au adeverit: la 15.000 de participanți ne-am oprit cu numărătoarea, nici nu mai contează câte sute au fost peste!

Cu atât mai mult suntem bucuroși că bucuria noastră a fost și a celorlalți, că toți cei care ne-au fost parteneri, toți cei care ne-au trecut pragul, au avut parte de un weekend atât de frumos. A fost exact ce ne-am dorit: cea mai bună modalitate de a întări legăturile dintre comunitatea germană și cea locală din Cluj", a declarat directorul festivalului, Florin Bugnar, manager al Avalon Events, firma organizatoare.

Ambasadorul Germaniei la București, Werner Hans Lauk, s-a arătat încântat de "un festival desfășurat în mijlocul orașului din toate punctele de vedere", nu doar geografic, referindu-se la buna acceptare a evenimentului în rândul cetățenilor orașului.

El i-a felicitat atât pe organizatori, cât și pe publicul prezent în Piața Unirii pentru că împreună realizează asemenea serbări reușite, în cadrul cărora se discută și se pun bazele unor proiecte pentru dezvoltarea regiunii Clujului.

Potrivit acestuia, companiile germane și administrația clujeană consolidează astfel nu doar relațiile economice și comuniunea cetățean-companie-instituție, ci și relațiile româno-germane la nivel general.

Primarul Emil Boc, care a dat cepul oficial butoiului de bere, în deschiderea festivalului, le-a mulțumit investitorilor germani care "vin şi rămân în Transilvania, făcând eforturi permanente pentru a găsi resursele umane în vederea continuării investiţiilor în România".

Etichete
Comenteaza