Peste 200 de copii beneficiază de serviciile asistenţilor maternali, la Cluj

Peste 200 de copii beneficiază de serviciile asistenţilor maternali, la Cluj
Peste 200 de copii sunt îngrijiţi de asistenţi maternali în judeţul Cluj, la 15 ani de la inaugurarea sistemului de asistenţă maternală în acest judeţ.

Sistemul de asistenţă maternală a fost inaugurat în judeţul Cluj, unul dintre primele judeţe din ţară care l-a implementat. Dacă la început au existat doar cinci familii care au derulat activitatea respectivă, la 15 ani de la debutul programului există un număr de de 144 asistenţi maternali profesionişti, la care sunt plasaţi 206 copii, conform datelor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj.

De la inaugurarea programului până în prezent în jur de 740 de copii au beneficiat de protecţie specială prin plasament la asistent maternal.

"Programul de asistenţă maternală se adresează copiilor aflaţi în sistemul rezidenţial de protecţie, copiilor părăsiţi în maternităţi/unităţi sanitare, copiilor proveniţi din familii care se confruntă cu situaţii de criză. (...) Plasamentul copiilor abandonaţi de părinţi, la asistenţi maternali, se constituie într-o alternativă viabilă la instituţionalizarea acestora în Centre de Plasament de tip clasic, îngrijirea unui copil în cadrul familial adecvat asigurând o integrare socială aşteptată", precizează reprezentanţii DGASPC Cluj, într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Cluj.

DGASPC Cluj organizează până în data de 20 noiembrie mai multe activităţi dedicate Zilei Asistenţei Maternale la Cluj.

 

Comenteaza