Peste 300 de persoane urmărite la nivel naţional, depistate în luna februarie

Peste 300 de persoane urmărite la nivel naţional, depistate în luna februarie
| Foto: Arhivă/Fotografie ilustrativă

Poliţiştii au depistat şi au clarificat situaţia a 303 persoane urmărite la nivel naţional, pe parcursul lunii februarie 2024.

Astfel, în perioada 1 - 29 februarie 2024, în urma activităţilor de căutare şi identificare, au fost depistate sau a fost clarificată situaţia a 303 persoane urmărite la nivel naţional. Dintre acestea, 212 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, iar 45 aveau mandate de arestare preventivă.

Totodată, au fost depistate 28 de persoane care aveau emise mandate europene de arestare, pentru 14 persoane fiind dispuse sentinţe penale de internare în unităţi medicale de specialitate, se arată într-un comunicat dat publicităţii duminică de IGPR.

De asemenea, în luna ianuarie, în urma activităţilor desfăşurate de către poliţiştii de investigaţii criminale, au fost depistate 1.176 de persoane dispărute, 749 fiind minore.

Direcţia de Investigaţii Criminale organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum şi cea de identificare a cadavrelor şi a persoanelor cu identitate necunoscută, respectiv cea de clarificare a situaţiei persoanelor dispărute.

Comenteaza