Peste 3.400 de cazuri de gripă în Cluj

Peste 3.400 de cazuri de gripă în Cluj
Gripa acută continuă să se facă simţită la Cluj: o femeie de 52 de ain a ajuns la spital iar probele trimise la Institutul Cantacuzino au confirmat prezenţa virusului gripal tip B.

În acest moment numărul de cazuri de gripă şi alte infecţii respiratorii este în Cluj de 3.428, cu o jumătate de procent mai mic decât cel din săptămâna precedentă. Trei cazuri noi de gripă au fost înregistrate săptămâna trecută în Cluj, de la acestea s-au prelevat probe ce au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

O femeie de 52 de ani s-a internat în urmă cu o săptămână la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj, cu diagnosticul de sepsis respirator, bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie acută, sindrom de deshidratare caz II, caz confirmat cu etiologie gripală cu virusul gripal tip B, iar acum femeia are o evoluţie staţionară.

Numărul total de cazuri de gripă confirmate de laborator în Cluj este de 17, dintre care 10 cazuri cu virus gripal tip AH1pdm09 şi alte şapte cazuri cu virus gripal tip B. "Toate virusurile se regăsesc în tulpinile aflate în structura vaccinului antigripal pentru sezonul 2012 - 2013", precizează Direcţia de Sănătate Publică din Cluj.

"Activitatea gripală se caracterizează prin evoluție cu intensitate medie, pe întreg teritoriul județului, urmând paternul sezonier obișnuit al anului 2011, morbiditatea prin infecții respiratorii acute fiind în ușoară scădere față de săptămâna precedentă", arată DSP. "Cazurile de gripă evoluează în formă medie și severă la cazurile internate și la persoanele aflate în grupele de risc la gripă, preponderent la persoane neprotejate cu vaccin antigripal".

Etichete
Comenteaza