Peste 450 de cazuri de pneumonii, în ultima săptămână la Cluj VIDEO

Peste 450 de cazuri de pneumonii, în ultima săptămână la Cluj VIDEO
Creştere alarmantă a cazurilor de pneumonie la nivelul judeţului Cluj. Doar în ultima săptămână în judeţul nostru au fost înregistrate aproape 450 de persoane cu această afecţiune. Medicii susţin că acest fapt este din cauza oscilaţiilor de temperatură.

În ultima săptămână sute de clujeni s-au prezentat la medicii de familie, dar şi la specialiştii de la Spitalul de Boli Infecţioase cu simptome de pneumonie.

"La pneumonii avem o incidenţă mai mare, respectiv 441 de cazuri faţă 334 anul trecut, ceea ce arată că imunitatea este slăbită", a declarat Mihai Moisescu, director adjunct DSP Cluj.

Pneumonie se manifestă prin tuse, friguri, vomă, clănţănitul dinţilor, durere mare în zona pieptului, temperatura ridicată, transpiraţie, puls rapid şi respiratie agitată. Clujenii sunt sfătuiţi să se prezinte la medicul de familie la apariţia primelor semne de îmbolnăvire.

"Recomandarea mea ar fi pentru pacienţi ca atunci când au febră înaltă, când au stare generală proastă, dureri toracice să se prezinte la medicul de familie pentru a fi consultaţi, diagnosticaţi şi trataţi", spune Mihaela Lupşe, medic specialist infecţioase.

Şi la nivelul întregului sezon diferenţele sunt majore faţă de anul trecut. Astfel, dacă în sezonul rece din 2011 în judeţul Cluj au fost aproximativ 8700 de cazuri, anul acesta numărul bolnavilor care s-au prezentat la medic a fost mai mare cu peste 1.000.

Reporter: Bianca Suciu
Imagine: Cristian Rus

Comenteaza