Petiție: ''Dorim menținerea liniei de zbor directe Nisa-Cluj''

Petiție: ''Dorim menținerea liniei de zbor directe Nisa-Cluj''

Comunitatea românilor din sudul Franței, vestul Italiei și Monaco dorește menținerea liniei de zbor Cluj-Nisa, care va fi anulată din 1 septembrie conform companiei aeriene care o deservește. 

''Comunitatea românilor din sudul Franței, vestul Italiei și Monaco apreciază foarte mult existența liniei de zbor directe între Cluj și Nisa și ne exprimăm mulțumirea pe această cale.

Din păcate, de la 1 septembrie 2023 această linie va fi anulată ceea ce ne crează un mare neajuns: distanța mare la care se află alte aeroporturi (Lyon, Milano) precum și variantele de a schimba avionul într-un aeroport intermediar, deci cu escală de mai multe ore sau zile, face aproape imposibilă deplasarea familiilor cu copii mici sau a persoanelor în vârstă.

Mai mult decât atât, întreruperea acestui zbor direct va afecta mai multe categorii de călători: 

1. Numeroșii membri ai diasporei românești din Nisa și împrejurimi care se deplasează frecvent spre locurile natale, cât și familiile și prietenii lor ce doresc să vină în vizită.

2. Turiștii din Transilvania dornici de a călători pe Coasta de Azur, la Monaco sau în vestul Italiei.

3. Studenții francezi originari din zona Nisa - Marsilia care urmează cursurile universităților din Cluj, în special la facultățile de Medicină și Stomatologie, și care se deplasează regulat spre casă sau își aduc în vizită familia și prietenii.

4. Oamenii de afaceri din zona Nisa - Monaco - Marsilia care au colaborări cu firme din Transilvania sau care doresc să-și extindă activitatea economică în zona Clujului.

5. Turiștii francezi, italieni și monegasci ce vor avea posibilitatea de a descoperi potențialul turistic al Clujului si ale diverselor zone din Ardeal.

6. Turiștii clujeni și din alte județe din Transilvania care au nevoie de legături aeriene spre diverse orașe din lume, Nisa având al doilea aeroport ca importanță din Franța, după Paris, cu zboruri spre aproape 100 de destinații.

Vă rugăm foarte mult să ne sprijiniți în a fi menținută această linie de zbor directă, extrem de importantă pentru noi.

Impactul benefic al acestei linii de avion este mare, mai ales asupra vieții românilor din Nisa, a francezilor din mediul universitar din Cluj si asupra turiștilor din ambele destinații, acest zbor fiind folosit de mii de călători'', se arată în petiție. 

Wizz Air anunța că zborurile spre Nisa vor debuta din 1 august 2022, cu 2 frecvențe pe săptămână, în zilele de luni şi vineri. Nisa, frumosul oraş de pe Riviera Franceză este al 5-lea oraş ca mărime al Franţei, fiind considerat capitala Coastei de Azur şi reprezintă una dintre cele mai stralucitoare destinatii de vacanţă de pe continent.

Comenteaza