Foto Statuia lui Iuliu Maniu, repusă în picioare după "tărăboi" şi petiţii / "Ruşine! Acum se scrie istoria"

Statuia lui Iuliu Maniu, repusă în picioare după "tărăboi" şi petiţii / "Ruşine! Acum se scrie istoria"

"Istoria se scrie acum!", spun clujenii dezamăgiţi de decizia echipelor plătite din bani puiblici, care refac infrastructura oraşului, iar "tărăboiul" ţărăiştilor a avut efect. Statuia lui Iuliu Maniu a luat poziţie de drepţi în seara de luni, 30 ianuarie, la câteva zile după ce a fost pusă la pământ, printre gunoaie. 

"Azi am depus la Registratura Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, o Petiţie, iniţiata de PNT Maniu-Mihalache şi Asociaţii, prin care ne manifestăm dezamăgirea faţă de Primăria Cluj-Napoca / primarul Emil Boc, referitor la demolarea statuii lui Iuliu Maniu, din centrul Clujului...

Totodată, am cerut scuze publice şi ca măsură compensatorie, anexarea unei plăcute în care să fie descrisă personalitatea lui Iuliu Maniu - Întregitor de Ţară", a  transmis vicepreşedinte PNT Maniu-Mihalache, Ioan Nicolae Costea, alături de petiţia depusă luni 30 ianuarie 2023, care a primit şi nr. de înregistrare la Primăria Cluj-Napoca.

Petiţie pentru statuia lui Iuliu Maniu: "Ruşine! Acum se scrie istoria" / Statuia, repusă în picoare

Amintim că mai mulți clujeni au declanşat o revoltă în weekend-ul trecut după ce au văzut statuia lui Iuliu Maniu printre gunoaie în timpul unor lucrari de amenajare a unor străzi din municipiu. "Istoria se scrie acum! Ruşine", au comentat pe pagina de Facebook a lui Ioan Nicolae Costea, alţi clujeni indignaţi de lipsa de respect faţă de memoria lui Iuliu Maniu. 

În urma lucrărilor din cadrul proiectului Primăriei Cluj, de reamenajare a străzilor din zona centrală, respectiv Kogălniceanu, Universității, Iuliu Maniu și străduțe adiacente, statuia lui Iuliu Maniu a fost luată de pe soclu şi culcată la pământ, printre mai multe deşeuri. 

Luni seara, o fotografie facută de Livia Boilă, arăta că statuia lui Iuliu Maniu a fost repusă în picioare. "Mai mult ca sigur... doar provizoriu, până trece 5 februarie...", este de părere vicepresedintele PNT Maniu-Mihalache, Ioan Nicolae Costea. 

Citeşte şi: Indignare la Cluj-Napoca: Statuia lui Iuliu Maniu, la pământ, printre gunoaie / Reacţia primarului Emil Boc

Comenteaza