Piaţa Unirii arhiplină la încheierea Zilelor Culturale Maghiare GALERIE FOTO / VIDEO

Piaţa Unirii arhiplină la încheierea Zilelor Culturale Maghiare GALERIE FOTO / VIDEO
Piaţa Unirii, plină ochi în această seară, la opera rock "Regele Ştefan". Anterior reprezentaţiei pe scenă au urcat ministrul pentru Resurse Umane al Ungarei respectiv primarul Emil Boc

Mii de clujeni, în special maghiari, dar nu numai, au asaltat Piaţa Unirii în această seară, la închiderea Zilelor Culturale Maghiare. Numeroase persoane au venit în Piaţă cu copiii, pentru a urmări o operă devenită deja clasică în Ungaria, "Istvan, a kiraly / Regele Ştefan", compusă în anii '80, modernă pentru acea perioadă. Pe scenă au urcat alături de solişti numeroşi dansatori.

Nu doar Piaţa Unirii propriu-zis cât şi partea dinspre piaţă a Bulevardului Eroilor au fost pline de oameni. De asemenea numeroase persoane au ales să guste din preparatele servite în spaţiul amenajat pe Universităţii.

Înainte de începerea spectacolului de pe scena mare atât Balog Zoltán, ministrul pentru Resurse Umane din Ungaria, cât şi primarul Emil Boc, respectiv viceprimarul Anna Horvath şi organiizatorul principal al evenimentului, Gergely Balázs, au rostit câteva cuvinte. Edilul le-a mulţumit cetăţenilor maghiari pentru aportul pe care îl aduc la viaţa civică şi culturală a oraşului.

"Trăim astăzi într-un Cluj cu spirit european, în care oamenii se respectă, în care ne respectăm fiecare cultura, tradițiile, obiceiurile. Forța acestui oraș constă tocmai în caracterul lui multicultural.  Dorim să vă avem alături de noi în două obiective importante, Cluj Capitală Europeană a Tineretului în 2015, titlu obţinut deja şi în 2021 Cluj Capitală Culturală Europeană", a transmis Boc.

"Că evenimentul este o reuşită o arată faptul că am văzut zeci de mii de maghiari fericiţi, pe străzi, dar şi români", a punctat Anna Horvath.

De asemenea şi organizatorul principal a ţinut să mulţumească publicului român.

La evenimentul din această seară au fost prezenţi şi foştii miniştri Kelemen Hunor - preşedintele UDMR şi Laszlo Borbely, respectiv prefectul Gheorghe Vuşcan şi europarlamentari.

 

Comenteaza