Piromanul de la Morlaca, reținut după incendiul devastator pe care l-a provocat. Ce a făcut imediat după atac

Piromanul de la Morlaca, reținut după incendiul devastator pe care l-a provocat. Ce a făcut imediat după atac
| Foto: isu cluj / asingorj.ro

Bărbatul acuzat că a incendiat, în noaptea de duminică spre luni, o gospodărie din localitatea Morlaca, comuna Poieni, județul Cluj, a fost depistat și reținut de polițiști.

În urma activităților de cercetare desfășurate de polițiștii din Huedin, bărbatul de 38 de ani din județul Suceava, suspectat de incendierea unui imobil din comuna Poieni, a fost prezentat miercuri, 14 august, în fața unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Huedin.

Procurorii au cerut arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, invocând gravitatea faptei și necesitatea de a preveni alte incidente similare.

Potrivit unor surse judiciare citate de INFO Huedin, cu o zi înainte de incendiu, la data de 11 august, suspectul ar fi avut un conflict cu socrul său la locuința acestuia din localitatea Morlaca, comuna Poieni. În urma altercației, ambele părți au fost sancționate contravențional de polițiștii care au intervenit la fața locului.

În aceeași seară, suspectul s-ar fi întors la gospodăria socrilor, unde ar fi pătruns în podul casei și ar fi incendiat un obiect vestimentar, provocând astfel incendiul care a distrus garajul, grajdul și parțial mansarda unei locuințe în construcție.

Oamenii legii au mai stabilit că, după comiterea faptei, bărbatul s-a deplasat pe jos între Huedin și Morlaca. După incendiu, acesta s-a ascuns pentru scurt timp sub Podul Vinerii, iar ulterior a mers la un magazin non-stop din Huedin, unde intenționa să cumpere o sticlă de vin spumant și icre de pește, conform sursei citate. Acolo a fost găsit de polițiști și dus la audieri.

Incendiul, care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați, a afectat grav și un autoturism, precum și mai multe utilaje, inclusiv o betonieră și aparate de sudură. În urma incidentului, o femeie de 74 de ani a suferit un atac de panică și a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare.

Polițiștii au acționat rapid, identificând suspectul la scurt timp după incident, iar la data de 13 august, acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, urmând să se stabilească toate circumstanțele care au dus la producerea incendiului.

CITEȘTE ȘI: INCENDIU puternic într-o gospodărie din județul Cluj. Grajdul s-a făcut scrum

Comenteaza