Piso îşi va da în judecată “duşmanii” de pe internet

Piso îşi va da în judecată “duşmanii” de pe internet
Directorul Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei (MNIT) a anunţat ieri că a aflat identitatea celor care îl atacă pe forumurile de internet şi că intenţionează să îi cheme în instanţă. Totodată, el a subliniat că nu plănuieşte să părăsească instituţia.

"Îl asigur pe domnul ministru că nu mă tem de pensionare. Dacă muzeul s-ar afla în stare de funcţionare, aş fi plecat de mult. Nu m-ar mai înjura nimeni pe internet. Am văzut nu doar bătrâni, ci şi tineri tâmpiţi. I-am identificat pe laşii care postau comentarii pe internet şi îi voi chema în instanţă", a declarat Ioan Piso (foto), într-o conferinţă de presă. "Domnul Kelemen Hunor a făcut despre mine declaraţii nefondate. O să mă pensionez până la urmă, asta ne paşte pe toţi, însă nu înţeleg de ce atâta grabă", a adăugat directorul. În luarea de poziţie la care Piso face referire, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional a afirmat, la Cluj, că este posibil ca directorul MNIT să fie pensionat în curând, deoarece "trebuie cu toţii să înţelegem, timpul trece peste noi şi trebuie să ştii să faci pasul înapoi, nu pentru interesul tău propriu, ci al unui muzeu de o importanţă deosebită".

"Nu plec de aici până nu am siguranţa că muzeul rămâne pe mâini bune", a replicat directorul MNIT. Acesta a acuzat din nou fosta conducere că "a făcut muzeul praf" în cei trei ani în care nu a deţinut funcţia de director. De asemenea, el s-a plâns că Ministerul Culturii a remis cu întârziere de câteva luni banii necesari reabilitării a cinci săli din muzeu. "Am promis că în Noaptea Muzeelor (14 mai - n. red.) voi inaugura aceste săli renovate, sunt nevoit să anunţ că nu îmi pot onora promisiunea", a spus Ioan Piso. Potrivit oficialilor Universităţii Babeş-Bolyai, unde acesta are contractul de muncă, deşi a depăşit vârsta legală de pensionare, Piso deţine o funcţie în Consiliul profesoral al Facultăţii de Istorie, ale cărei atribuţii se încheie în februarie 2012, aşa că poate fi pensionat doar din luna martie a anului viitor.

 

Comenteaza