Foto Pistol-mitralieră produs în România, găsit asupra unui tânăr, în zona de organizare a Convenției Republicane, după atentatul asupra lui Trump

Un american, înarmat cu un pistol-mitralieră de producție românească, a fost arestat în apropiere de Convenția Republicană care a avut loc în Milwaukee, la două zile după atentatul asupra lui Donald Trump.

Incidentul a avut loc luni, iar acum au ieșit acum la iveală detalii din documentele înaintate de poliție instanței după arestarea tânărului prins înarmat.

Donnell Tinsley, un tânăr în vârstă de 21 de ani, a fost depistat de serviciile secrete americane la două străzi de perimetrul exterior securizat al locului în care se desfășura Convenția Republicană, în aceeași zi în care Donald Trump și-a făcut prima apariție publică după atentatul de sâmbătă din Pennsylvania.

Potrivit Biziday, din documentele înaintate instanței rezultă că tânărul era înarmat cu un pisto automat Draco, o variantă mult mai scurtă a AK-47, făcut la Cugir și importat în SUA, unde este destul de popular. Pe lângă pistol, el mai avea un încărcător complet, o lanternă, mănuși negre și o mască inspirată din filmul Scream, de asemenea foarte populare în SUA.

Când a fost oprit de polițiști, el a negat că ar avea vreo armă de foc, apoi a recunoscut că nu avea permis de port-armă.

Deocamdată, tânărul riscă doar o acuzație pentru o infracțiune minoră, care i-ar putea aduce 9 luni de închisoare și o amendă de 10.000 de dolari, întrucât nu s-a putut dovedi că avea intenția de a face vreun rău cuiva.

Comenteaza