Pistolar din Bistrița, reținut de polițiști. A scos arma la un local, iar la plecare a tras

Pistolar din Bistrița,  reținut de polițiști. A scos arma la un local, iar la plecare a tras
| Foto: patrick.daxenbichler - Fotografie ilustrativă

Un bărbat a scos un pistol într-un local din Bistrița, iar la ieșire a tras arma.

Bărbatul a arătat arma celor de la masa lui, iar după aproximativ două ore a părăsit localul. La ieşire, a tras un foc de armă în aer, lângă o pompă de benzină, potrivit Mediafax.

Cercetat pentru contrabandă calificată

Poliţiştii au făcut, duminică, două percheziţii în urma cărora un bărbat de 36 de ani din Telciu este cercetat pentru contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

La percheziţii au fost confiscate o armă neletală, supusă regimului autorizării şi 4 cartuşe aferente, precum şi un telefon mobil.

Pe 19 mai a.c., în timp ce se afla într-un local din Telciu, bărbatul a scos din buzunarul hainei pistolul şi l-ar fi arătat unor persoane aflate cu el la masă. Ulterior, după aproximativ 2 ore, acesta ar fi părăsit localul, iar la ieşire a tras un foc de armă în plan vertical, în apropierea unei pompe de carburant dintr-o staţie peco, aflată lângă local.

Armă deținută ilegal

Din verificările poliţiştilor a reieşit că arma a fost cumpărată de bărbatul de 36 de ani din Austria, în anul 2019, iar acesta ar fi deţinut-o ilegal acasă, nefiind niciodată autorizat pentru a deţine, purta sau folosi arme.

Bărbatul a fost reţinut şi urmează să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Comenteaza