"Plaja Eforie Sud. Din păcate am văzut vreo 3 pui astăzi, morți, aduși de valuri..."

"Plaja Eforie Sud. Din păcate am văzut vreo 3 pui astăzi, morți, aduși de valuri..."
| Foto: Facebook - Fauna României - Conservare prin educaţie

Turiştii care îşi petrec în aceste zile vacanţa pe litoralul Mării Negre au găsit pe plajele româneşti pui de marsuini morţi.

"Plaja Eforie Sud, din păcate am văzut vreo 3 pui astăzi, morți, aduși de valuri. (Pui de Marsuin)", a scris vineri, 28 iunie, un colaborator al grupului de Facebook Fauna României - Conservare prin educaţie, şi a publicat o fotografie cu exemplarul de mamifer.

"Luni era unul în Saturn", a scris un alt membru al grubului. "Par arşi, pârliţi", scriu cei care au văzut fotografia cu mamiferul mort. "Am vazut şi în mai în Vamă. Până anul ăsta am vazut eşuaţi doar adulţi", a mai adăugat cineva.

Încă de acum 2 ani biologul Răzvan Popescu a tras un semnal de alrmă cu privire la situația cetaceelor din Marea Neagră, care sunt grav afectate de războiul din Ucraina. Din nefericire, războiul din Ucraina face în continuare victime în apele Mării Negre.

Între lunile mai și iulie 2022 au fost identificate nu mai puțin de 2500 de cadavre de cetacee pe litoralul Mării Negre, a informat stireaverde.ro. A fost estimat că numărul real ar fi de peste zece ori mai mare, pentru că majoritatea cadavrelor se scufundă în mare.

Marsuinul, delfinul cu cioc scurt și delfinul cu bot gros din Marea Neagră sunt incluse pe lista roșie a speciilor amenințate, întocmită de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii, mai notează stireaverde.ro. 

CITEŞTE ŞI: IMAGINI la Marea Neagră cu turiști care fug disperați, sub tirul rachetelor / 124 de răniți şi 3 morți, inclusiv 2 minori

Comenteaza