Platon şi-a retras cererea de eliberare

Platon şi-a retras cererea de eliberare
Fostul prefect Călin Platon a spus ieri la Judecătorie că-şi retrage cererea de eliberare sub control judiciar.
Călin Platon a fost adus ieri la judecătorie pentru a susţine cererea de eliberare sub control judiciar depusă de avocaţi, însă el a anunţat instanţa că retrage cererea pe motiv că nu au apărut elemente noi faţă de acum trei zile, când s-a judecat la Tribunal recursul împotriva prelungirii mandatului de arestare preventivă. “A fost decizia personală a domnului Platon”, a spus avocatul Tiberiu Ban. Acesta a precizat că expertul din Braşov angajat de Platon pentru a asista la expertiza tehnică efectuată în acest caz a fost prezent în Cluj acum două zile, astfel că ancheta se apropie de final.

“Toate probele sunt administrate, cu excepţia expertizei tehnice, după care se aşteaptă”, a precizat avocatul. Cu toate că procurorii se pregătesc să redacteze rechizitoriul, avocatul soţilor Jakab, care şi-au pierdut bebeluşul în accidentul rutier provocat de Platon, spune că aceştia nu au fost contactaţi de avocaţii inculpatului cu o ofertă privind daunele morale.

“Daunele materiale sunt plătite atât cât a trebuit până azi. Dar dacă mama bebeluşului nu va mai putea lucra sau va rămâne invalidă din cauza rănii de la picior, atunci vom solicita alte daune materiale. În ce priveşte daunele morale, nu am fost contactaţi de avocaţii domnului Platon. Soţii Jakab nu au decis cât vor cere în instanţă, căci este greu să evaluezi viaţa unui om. Dacă ne conformăm directivelor Uniunii Europene, asigurarea acoperă până la două milioane de euro”, spune avocatul Alexandru Rădulescu. La audierea de acum trei zile, Platon le-a spus judecătorilor că a plătit pretenţiile materiale şi că se angajează să le plătească şi pe cele morale. “I-am contactat pe soţii Jakab şi urmează să ne întâlnim”, spune al doilea avocat al lui Platon, Steluţa Cătăniciu.

Călin Platon a fost arestat preventiv după ce a provocat un accident mortal în data de 27 august, în cartierul Grigorescu, pe trecerea de pietoni. În urma accidentului, un bebeluş de trei luni a decedat, iar mama lui a fost rănită grav la un picior.

Comenteaza