Plecarea ING şi Nokia, dezbătută la REALITATEA TV Cluj

Plecarea ING şi Nokia, dezbătută la REALITATEA TV Cluj
Cele mai importante cauze ale recentelor retrageri de mari companii din Cluj ar fi schimbările legislative şi mai ales lipsa de predictibilitate pe care o prezintă evoluţia României, a apreciat vicepreşedinte PSD Cluj, Aurelia Cristea, aseară, în cadrul emisiunii Clujul în Realitate, prezentată de Raul Chiş la REALITATEA TV Cluj.

"Creşterea TVA-ului, de pildă, este o măsură care afectează toate companiile şi investiţiile de la noi. Pe lângă aceste probleme naţionale, ne mai lipseşte şi o strategie la nivelul judeţului, o coerenţă în promovarea infrastructurii, a forţei de muncă calificată pe care o deţine Clujul, a potenţialului adus de universităţi, a inteligenţei pe care o avem şi nu ştim să o exploatăm. Până nu vom privi integrat toate astea, nu vom atrage investitori pe termen lung", a declarat Cristea.

În aceeaşi emisiune a mai fost invitat Constantin Tomoş, vicepreşedinte PDL Cluj, care a declarat că "cei 120 de oameni la care Nokia renunţă acum îşi vor găsi de lucru". "Motivele care au dus la această plecare sunt reale, ca toate cele care duc la asemenea mişcări în România. E un fel de revers al medaliei, au fost sprijiniţi să vină, au adus locuri de muncă şi calificare, iar renunţarea cu siguranţă are aceleaşi resorturi care au dus la venirea lor aici, pentru care au părăsit o altă comunitate, din Germania", a afirmat Tomoş.

 

Comenteaza