PNL VS PDL, FAZA PE TURN

PNL VS PDL, FAZA PE TURN
Emil Boc s-a întors la primărie în mijlocul unui scandal imobiliar de proporţii. Consiliul Judeţean cere anularea autorizaţiilor de construire eliberate pentru turnul de 25 de etaje pe care omul de afaceri Radu Vlas, un apropiat al PDL, vrea să îl construiască în cartierul Mănăştur. La ordinul preşedintelui liberal Horia Uioreanu, o comisie a studiat documentaţia depusă la primărie şi a ajuns la concluzia că este incompletă şi poate atrage anularea autorizaţiilor. Primăria se apără şi spune că turnul-gigant respectă legea.

Mai mulţi cetăţeni din cartierul Mănăştur s-au adresat Consiliului Judeţean, după ce primăria a aprobat ridicarea unui turn de 25 de etaje la ieşirea din oraş. O comisie a consiliului, în frunte cu arhitectul-şef al judeţului, a făcut două vizite la primăria Cluj-Napoca şi a analizat documentaţia pe baza cărei s-au eliberat autorizaţiile de construcţie. Concluzia a fost una singură: documentaţia este incompletă.

Raportul comisiei Consiliului Judeţean Cluj va ajunge pe masa prefectului, dar va fi sesizat şi Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Reprezentanţii primăriei rămân fermi pe poziţie: eliberarea autorizaţiilor s-a făcut cu respectarea tutoror condiţiilor legale, inclusiv prin aprobarea unui plan urbanistic zonal.

Contactat telefonic, beneficiarul turnului, omul de afaceri Radu Vlas, un apropiat al Partidului Democrat Liberal, a declarat că deocamdată nu este în măsură să facă nici un comentariu cu privire la concluziile comisiei de anchetă.

 

Etichete
Comenteaza