Pocol învinge primăria în procese

Pocol învinge primăria în procese
Patronul firmei care administrează Piaţa Mărăşti, Costică Pocol, a obţinut o nouă sentinţă favorabilă împotriva inspectorilor primăriei. După ce a anulat la judecătorie amenda de 100.000 de lei pentru lucrări fără autorizaţie la Piaţa Mărăşti, Pocol a primit câştig de cauză şi în procesul intentat de primărie pentru desfiinţarea extinderii altui imobil al omului de afaceri.
Tribunalul Cluj a respins ca nefondat apelul Primăriei municipiului Cluj-Napoca împotriva sentinţei judecătoriei prin care s-a respins acţiunea municipalităţii împotriva lui Costică Pocol, asociat în firmele Center Star SRL şi AgroMărăşti SA. Primăria a solicitat instanţei obligarea acestuia la desfiinţarea extinderii unui imobil de pe strada Sitarilor nr. 12. În 2008 inspectorii în urbanism au încheiat proces-verbal de contravenţie pe numele lui Costică Pocol, aplicându-i o amendă de 2.000 de lei pentru supraînălţarea fără autorizaţie a clădirii. Totodată, i s-a impus desfiinţarea lucrărilor executate fără autorizaţie. În 2009, primăria a făcut o plângere la instanţă pentru desfiinţarea extinderii. Pocol a câştigat procesul atât la judecătorie, cât şi recent la tribunal, invocând faptul că i-a vândut clădirea fiului său şi că el nu mai este parte. “Procesul-verbal de contravenţie este semnat de Costică Pocol. Acum spune că nu-i mai aparţine clădirea. O să facem acţiune şi pe noul proprietar”, a spus şefa Biroului mass-media al Primăriei, Iulia Perşa.

Pocol mai are la activ două succese împotriva primăriei, prin firma Center Star, care deţine Piaţa Mărăşti. Astfel, firma a câştigat irevocabil anularea unei amenzi de 10.000 de lei dată în 2008 pentru lucrări de extindere fără autorizaţie. Ulterior, aceeaşi firmă a fost sancţionată cu 100.000 de lei pentru că a realizat fără autorizaţie terasa Toskana din cadrul Pieţei Mărăşti. Judecătoria a admis plângerea Center Star şi în cazul amenzii de 100.000 de lei, iar primăria a atacat cu recurs sentinţa la tribunal, unde se va judeca în 25 martie. Reporterii ZIUA de CLUJ au încercat să vorbească cu Pocol pe numerele de telefon ale firmelor Center Star şi AgroMărăşti, însă nu a răspuns nimeni.


Comenteaza