Podul peste Someş din Mihai Viteazu, ciuruit VIDEO

Podul peste Someş din Mihai Viteazu, ciuruit VIDEO
Dependenţii de adrenalină au un nou loc în Cluj unde pot experimenta senzaţii tari. Este vorba de unul dintre cele mai circulate poduri peste Someş, care este plin de spărturi. Unele au fost acoperite cu tablă de angajaţii Primăriei. Autorităţile spun că podul ar putea intra în reabilitare de-abia în a doua jumătate a anului. Până atunci, cei care se încumetă să îl treacă o fac pe propriul risc.

Trotuarul din amonte al podului care leagă piaţa Mihai Viteazu de strada Traian arată ca după bombardament. O parte din găuri au fost acoperite de Primărie cu tablă, dar, între timp, au apărut altele, iar slalomul printre acestea devine o veritabilă ruletă rusească, mai ales după lăsarea întunericului.

Podul care uneşte piaţa Mihai Viteazu de strada Traian credem că ar putea fi inclus într-un viitor circuit turistic al municipiului Cluj-Napoca. Nu de alta, dar Primăria, în generozitatea ei, oferă trecătorilor pe acest pod posibilitatea unei băi total neaşteptate în Someş sau măcar a unei entorse memorabile.

Reprezentanţii primăriei spun că vor apela tot la peticele din tablă, o reparaţie capitală a podului fiind luată în calcul cel mai devreme în partea a doua a anului.

"A începe un şantier pe acel pod ar însemna să ştrangulăm circulaţia rutieră, care este oricum îngreunată de faptul că pe strada paralelă, pe strada Horea se lucrează la tramvai", a declarat Oanu Buzatu, purtător de cuvânt la Primăria Cluj-Napoca.

În schimb, administraţia locală dă garanţii că podul nu este în pericol de prăbuşire, deoarece structura sa de rezistenţă este intactă.

Reporter; Valentin Mălăescu
Imagine: Szucs Zoltan

 

Comenteaza