Poetul Virgil Mihaiu îşi lansează iubirile din Portugalia

Poetul Virgil Mihaiu îşi lansează iubirile din Portugalia
“Cele mai frumoase/ poeme de amor/ le-am ratat/ de dragul/ celor mai frumoase/ clipe de amor/ şi viceversa”, scrie poetul Virgil Mihaiu (foto) în “Lusoromână, punte de vânt”, volumul pe care-l va lansa vineri, la Cluj, de la ora 12:00, în sala Tonitza a Muzeului de Artă. Cartea a apărut la Editura Brumar din Timişoara şi cuprinde poeme de dragoste, dar şi altele dedicate Lisabonei, oraşul în care locuieşte acum autorul.
Virgil Mihaiu este unul dintre cei mai dinamici oameni de cultură clujeni. S-a afirmat ca poet al “generaţiei ‘80” şi al grupării “Echinox” de la Cluj, dar este şi unul dintre cei mai importanţi critici de jazz din Europa, realizator de filme documentare şi vorbitor a numeroase limbi străine, de la germană sau rusă la lituaniană şi poloneză. A publicat circa 15 volume de poezie, eseu şi jazz. În prezent, este director al Institutului Cultural Român din Lisabona şi ministru consilier pe lângă Ambasada României în Portugalia.

Poezia autorului clujean se remarcă prin fineţe intelectuală, este încărcată de memoria culturală a scriitorului, dar păstrează şi naturaleţea frustă a experienţei directe, personale, filtrate literar. Ca poet, Virgil Mihaiu este jucăuş, uşor ironic şi autoironic, tandru, sofisticat şi limpede, aşa cum este şi omul cu acelaşi nume.


Comenteaza