Update Poliţia Cluj, cu radarul "pitit" după garduri / "Stau la offside" / "Păi cine le e superior e arestat"/ Ce transmite IPJ Cluj

Poliţia Cluj, cu radarul "pitit" după garduri / "Stau la offside" / "Păi cine le e superior e arestat"/ Ce transmite IPJ Cluj
| Foto: colaj - Facebook Info Trafic Cluj-Napoca / https://m.media-amazon.com/

Clujenii sunt amuzaţi şi revoltaţi totodată de atitudinea poliţiştilor de la Rutieră care s-au ascuns după un gard pe strada Observatorului ca să salte "clienţii", la amenzi.  

O postare cu o fotografie care a stârnit atât haz, cât şi revoltă, a fost publicată pe grupul de Facebook Info Trafic Cluj-Napoca. În imagine pot fi văzuţi 4 poliţişti clujeni de la Rutieră care s-au ascuns după un gard din Observator cu radarul şi aşteaptă să le pice clienţii care calcă aceleraţia. 

Unii clujeni au spus că dacă se conduce corect nu e cazul să te temi nici măcar de poliţiştii de "după garduri". Dar alţii au spus că de fapt atitudinea e cea care nu face onoare Poliţiei. "Nu este vorba despre deanj sau nu, respectarea normelor şi aplicarea lor ca la carte, despre asta este vorba. Eu personal nu am vazut nici un "chipiu" sa ajute pe cineva care era pe avaie, pană sau alte defecţiuni (domn sau doamnă la volan).

Pe autostradă a trecut echipajul de poliţie pe lângă maşina oprită pe avarii, şi eu naiv eram convins că pt. ei s-au deplasat acolo... bine că se poate în alte ţări şi la noi nu ştiu să facă altceva în afară de a dirija circulaţia şi să stea la pândă cu radarul ca să îşi facă punctele şi să urce în carieră", a fost una dintre remarci. 

Comentariile au curs sub postare, iar clujenii s-au amuzat copios: 
- De rasu’ plânsului.
- Aduceti-le o bere la oamenii ăştia!
- Stau la offside!
- După gard, ca hoții!
- Vb. aia, hai să mergem acum că îi prindem pe ăia care se grăbesc să ajungă la meci...
- Se ascund ca și șobolanii deși legislația o cere la VEDERE radarul nu pitit după gard. De ce ascund tot timpul cind sunt razii? Legal trebuie să acționeze în locurile semnalizate conform legislație din România. La noi lasă de dorit...
- Parcă e o parte din serialul LAS FIERBINŢI!
- Ei da mulţi sunteţi acolo!
- O umbrelă să nu vă bată soarele lipseşte.
- Stau curcanii la coadă la pomană.
- Ca şi în filmele cu Louis de Funès :)
- N-au tupeu să facă gestul ăsta pe bd. 21 Decembrie. Sau să alterneze cu Doro. Sau cu Titulescu. Nuuu, doar pe Observatorului și prin alți boscheți. Cine le e superior, e degeaba.
- Păi cine le e superior e arestat.
- La asta se rezumă implicarea poliției rutiere pe șoselele din România. Eficiență zero. Asta în timp ce accidentele grave pe șoselele patriei sunt în continuă creștere.

UPDATE: 
IPJ Cluj a transmis o poziție oficială cu privire la imaginea care a fost publicată și comentată pe pagina de Facebook Info Trafic Cluj-Napoca. Instituția clujeană susține că fotografia nu ar fi actuală și că ar fi fost făcută în anul 2019.

”Cu privire la o imagine prezentată în spațiul public, privind desfășurarea unei activități rutiere de către polițiști, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj este abilitat să comunice următoarele:

Fotografia în cauză, în care se pot observa polițiștii utilizând aparatul radar, nu este de actualitate, datând, conform verificărilor, din anul 2019.

Facem precizarea că polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului acționează constant, în mod preventiv, cu scopul limitării victimizării persoanelor și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere”, a transmis IPJ Cluj. 

 

Comenteaza