Poliţist agresat în centrul Clujului

Poliţist agresat în centrul Clujului
Doi tineri au înjurat şi bruscat un echipaj de la Poliţia Rutieră care îi aplica o amendă şoferului.

O simplă amendă pentru un număr de înmatriculare improvizat s-a transformat într-un scandal de proporţii. Fraţii Adrian şi Mircea O. au ajuns la judecătorie cu propunere de arestare preventivă sub acuza de ultraj. Ei au primit interdicţie de a părăsi localitatea.

În dimineaţa zilei de 18 martie, un echipaj de Poliţie Rutieră a oprit un autoturism condus de Mircea O. pe strada Avram Iancu, din cauză că numărul de înmatriculare din spate nu era conform cu standardele prevăzute de lege. "Dacă ai număr din carton sau alt material, se consideră contravenţie. Dacă pierzi o plăcuţă de înmatriculare, ai obligaţia să mergi la Serviciul înmatriculări să soliciţi alta", ne-a explicat un agent de circulaţie. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Cluj, cel care a început scandalul a fost şoferul maşinii, Mircea O. "În timp ce lucrătorii de poliţie întocmeau procesul-verbal de contravenţie, conducătorul autoturismului a început să se manifeste recalcitrant, adresând injurii şi expresii jignitoare poliţiştilor. Întrucât conducătorul auto a refuzat, unul dintre agenţi a ridicat numărul de înmatriculare de pe autoturism, conform prevederilor legale", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, inspector principal Gina Pop.

Lucrurile au degenerat când Mircea O. a pornit maşina şi a vrut să plece exact în momentul în care poliţistul urma să ridice numărul de înmatriculare improvizat. Mai mult, celălalt agent a fost lovit cu portiera încercând să-l oprească pe şofer să nu fugă cu maşina. "Agentul a reuşit să îl scoată din autoturism, cu intenţia de a-l imobiliza pe bărbat pentru comportamentul manifestat, însă în acel moment i-au sărit în ajutor pasagerii din autoturism (fratele şi prietena conducătorului auto - n. red.). Astfel, bărbatul a reuşit să scape şi a fugit pe str. Baba Novac, revenind după câteva minute. Fără a da curs solicitării poliţiştilor de a se opri, şi-a continuat drumul spre autoturism. Imediat, acesta a fost imobilizat şi încătuşat de către agenţii de poliţie. Pe toată durata incidentului, bărbatul a manifestat un comportament violent, a adresat cuvinte jignitoare poliţiştilor prezenţi la faţa locului", se arată în comunicatul IPJ.

Deşi incidentul a avut loc vineri dimineaţă, fraţii Mircea (33 ani) şi Adrian O. (28 ani) au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj abia în jurul orei 18:00. Parchetul a dispus reţinerea învinuiţilor pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, ulterior, în 19 martie, ei fiind prezentaţi judecătoriei municipiului, cu propunere de arestare preventivă. Faţă de aceştia instanţa a aplicat măsura interdicţiei de a părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 zile. Reporterii ZIUA de CLUJ au încercat să-l contacteze pe Mircea O., coordonator de program la o firmă de plasare a forţei de muncă în străinătate, însă acesta avea telefonul închis ieri.

 

 

Comenteaza