Poliţist clujean judecat pentru că ar fi snopit în bătaie un hoţ

Poliţist clujean judecat pentru că ar fi snopit în bătaie un hoţ
Instanţa Tribunalului Cluj l-a audiat pe poliţistul din Apahida trimis în judecată pentru că l-ar fi bătut pe un localnic în secţia de Poliţie.

Agentul principal Alexandru Lakotiti a dat explicaţii azi, la Tribunal, cu privire la acuzele aduse de Parchet. El susţine că nu l-a agresat pe Cristian Găluşcă, cetăţean de etnie romă, cercetat pentru mai multe furturi din Apahida.

"L-am pus să dea o declaraţie, iar apoi a trebuit să o refacă. Nu era scrisă bine, deoarece Găluşcă nu ştie să scrie bine. Nu l-am bătut, cel mai probabil el a avut un incident după ce a plecat din postul de Poliţie", a explicat poliţistul judecat.

De altfel, avocatul acestuia, Florina Pocola, spune că Găluşcă este cunoscut ca un reclamagiu al poliţiştilor, acuzând mai mulţi agenţi din Apahida că l-ar fi bătut. "Mai erau poliţişti în secţie şi nimeni nu a auzit vreo bătaie. Avem cinci martori în favoarea noastră, care vor fi audiaţi. Găluşcă e cunoscut că se ocupă cu furturi", a adăugat Pocola.

Partea vătămată nu a dorit să dea o altă declaraţie în faţa instanţei, menţinând-o pe cea de la Parchet. La dosar există un certificat medico-legal care arată că reclamantul a avut maxilarul rupt.

Următorul termen este în 30 ianuarie.

Comenteaza