Poliţist judecat pentru că ar fi lovit un suspect

Poliţist judecat pentru că ar fi lovit un suspect
Instanţa Tribunalului Cluj a audiat ieri un poliţist din Apahida, trimis în judecată pentru că ar fi bătut un localnic de etnie romă în secţia de poliţie. Acesta era cercetat de poliţist pentru furt.

Agentul Alexandru Lakotiti, de la Secţia rurală Apahida, a dat explicaţii la tribunal cu privire la acuzaţiile aduse prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. Poliţistul susţine că în 20 februarie 2009 l-a audiat timp de trei ore şi jumătate pe Cristian Găluşcă, cercetat pentru mai multe furturi din Apahida, dar că nu l-a agresat. "L-am pus să dea o declaraţie, iar apoi a trebuit să o refacă deoarece nu ştie să scrie bine. Nu l-am bătut, cel mai probabil el a avut un incident după ce a plecat din postul de poliţie", a explicat poliţistul judecat.

De altfel, avocata acestuia, Florina Pocola, spune că Găluşcă este cunoscut ca un reclamagiu al poliţiştilor, acuzând mai mulţi agenţi din Apahida că l-ar fi bătut. "Mai erau poliţişti în secţie şi nimeni nu a auzit vreo bătaie. Avem cinci martori în favoarea noastră, care vor fi audiaţi. Găluşcă e cunoscut că se ocupă cu furturi", a adăugat Pocola. Partea vătămată nu a dorit să dea o altă declaraţie în faţa instanţei, menţinând-o pe cea de la parchet. Acolo, Găluşcă a susţinut că a fost ţinut în secţie circa şapte ore şi că a fost forţat să recunoască o faptă pe care nu a comis-o. "M-a plesnit cu mai multe pălmi peste faţă, m-a lovit cu pumnii şi picioarele în faţă, în burtă, în stomac şi în spate. În acel moment am simţit că mi s-a rupt maxilarul şi mi s-a umflat faţa. De asemenea, piramida nazală a fost zdrobita", a povestit reclamantul la parchet. Certificatul medico-legal arată că loviturile pe care le-a primit au necesitat peste 30 de zile de îngrijiri medicale. Următorul termen de judecată este în 30 ianuarie.

 

 

Comenteaza