Poliţist local, cercetat penal. Juca la două capete

Poliţist local, cercetat penal. Juca la două capete

Un poliţist local din Huedin este cercetat penal după ce poliţiştii clujeni s-au autosesizat de faptul că acesta ar fi furnizat informații făptuitorului.

Astfel, poliţistul local ar fi deținut date cu privire la o acțiune care urma să aibă loc la domiciliul unui bărbat din Huedin - vizat într-un dosar penal, aducându-i la cunoștință bărbatului măsurile ce urmau a fi întreprinse.

În fapt, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin efectuau investigații într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de violență în familie și lipsire de libertate în mod ilegal, în urma unei plângeri făcute de către o femeie de 20 de ani, din Salva, județul Bistrița-Năsăud. Femeia a sesizat faptul că a fost agresată de concubinul său, iar în momentul în care și-a manifestat intenția de a pleca de la locuința acestuia, bărbatul nu i-ar fi permis să își ia fiul minor, în vârstă de 9 luni.

Polițiștii, împreună cu reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, au stabilit măsuri pentru realizarea protecției minorului, în acest caz. Astfel, prin dispoziție a D.G.A.S.P.C., s-a stabilit plasarea minorului în regim de urgență la asistent maternal, urmând a fi întreprinse acțiuni pentru recuperarea acestuia.

Conform poliţiştilor, măsurile care urmau a fi luate au ajuns la cunoștința bărbatului vizat, stabilindu-se că s-a creat un risc major pentru înfăptuirea actului dispozițional. Persoana bănuită de crearea acestei situații este un polițist local, față de care se continuă cercetările pentru favorizarea făptuitorului.

Comenteaza