Poliţist şi consilier local, în faţa comisiei de control al averii

Poliţist şi consilier local, în faţa comisiei de control al averii
Consilierul local din Floreşti Ioana Mihaela Dinea şi soţul acesteia, poliţistul Nicolae Gavril Dinea, au fost audiaţi ieri de comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj.

Comisia formată din doi judecători şi un procuror a fost sesizată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în noiembrie 2011, cu privire la faptul că cei doi nu pot justifica provenienţa unei părţi a averii lor. Potrivit agenţiei, soţii Dinea nu pot justifica aproximativ 700.000 de lei, diferenţa calculată între averea şi veniturile acestora. Ioana şi Nicolae Dinea au fost audiaţi în cadrul unei şedinţe secrete de către comisia din cadrul Curţii de Apel.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, judecătorul Liviu Ungur, a precizat că există trei variante în care se poate finaliza cercetarea comisiei de verificare a averilor. "Rezultatul poate fi clasarea dosarului, trimiterea lui mai departe spre judecare la Curtea de Apel, fapt ce ar putea duce la confiscarea părţii de avere nejustificată, sau poate fi suspendată procedura de cercetare şi deferită cauza parchetului competent, în ipoteza în care din lucrările dosarului rezultă indicii temeinice de săvârşire a unei infracţiuni", a explicat judecătorul Liviu Ungur. Soţii Dinea au refuzat să dea declaraţii presei la Curtea de Apel.

Reprezentanţii ANI au precizat în sesizare trimisă comisiei că,în urma evaluării începute în 17 noiembrie 2010 s-a stabilit că 170.000 de euro din averea poliţistului şi a consilierului local nu se justifică. "Veniturile de natură salarială şi disponibilităţi băneşti obţinute de către doamna Dinea Ioana Mihaela împreună cu soţul acesteia au fost de 2.835.015 lei. Averea deţinută, şi pentru care au fost identificate părţi de natură nejustificată, de către doamna Dinea Ioana Mihaela împreună cu soţul acesteia, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de 3.527.517 lei. Luând în considerare cele de mai sus, s-a dispus sesizarea Comisiei de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Cluj, potrivit dispoziţiilor art. 18 din Legea nr. 176/2010, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate", au precizat reprezentanţii ANI. Soţii Dinea au construit în Floreşti două blocuri cu câte opt apartamente. Declaraţiile de avere din 2010 şi 2011 ale lui Nicolae Dinea arată că a devenit coproprietar cu soţia a nu mai puţin de cinci apartamente în cele două blocuri construite, restul fiind vândute.

 

 

Comenteaza