Polițiștii au luat la control drumurile din Cluj . A “plouat” cu dosare penale în weekend pentru șoferii prinși la volan beți sau drogați

Polițiștii au luat la control drumurile din Cluj . A “plouat” cu dosare penale în weekend pentru șoferii prinși la volan beți sau drogați
| Foto: presăMS

Polițiștii clujeni de la Rutieră au luat la control mai multe drumuri din județ, în weekend-ul care a trecut. Ca rezultat, mulți șoferi prinși la volan beți sau drogați s-au ales cu dosare penale.

Un prim exemplu de infracțiune în trafic este a unui tânăr de 24 de ani.

“La data de 29 octombrie, în jurul orei 23.50, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Dej au oprit pentru control un autoturism, condus pe strada Crângului, de un tânăr de 24 de ani, din județul Bistrița-Năsăud. Verificările au condus la stabilirea faptului că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a transmis IPJ Cluj.

Lista cu infracțiuni rutiere continuă. Astfel că la aceeași dată, polițiștii Serviciului Rutier – Drumuri Naționale și Europene au oprit DN1 E60, în localitatea Florești, un conducător auto de 33 de ani, din aceeași comună.

Testarea acestuia cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive.

“Menționăm că acestea nu reprezintă probe în cadrul dosarului penal, persoanele fiind conduse la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, au precizat polițiștii.

De asemenea, la data de 28 octombrie, în jurul orei 21.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au oprit pentru verificări un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din municipiul Turda, pe strada Fabricii. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Un tânăr de 22 de ani, din municipiul Cluj-Napoca a fost oprit, la data de 29 octombrie, în jurul orei 00.15, pentru verificări de polițiștii municipiului Câmpia Turzii – Secția 4 Poliție Rurală.

La momentul controlului acesta se deplasa pe DJ 150, în localitatea Frata. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor s-a constatat că acesta avea dreptul de a conduce suspendat. Au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Un alt caz asemănător s-a petrecut la data de 28 octombrie, în jurul orei 20.10. Polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 36 de ani, pe strada Fabricii de Zahăr. 
  
“Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, context în care acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei. În continuare, în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, a transmis IPJ Cluj.  

Comenteaza