Polițiștii au scos radarele pe străzile din Cluj. Câți șoferi au rămas fără permis în doar două ore

Polițiștii au scos radarele pe străzile din Cluj. Câți șoferi au rămas fără permis în doar două ore

Polițiștii au desfășurat miercuri, la Cluj-Napoca, o acțiune pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și pentru impunerea respectării legislaţiei rutiere în vigoare.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat şi respectarea măsurilor impuse pe perioada stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19.

Acţiunea s-a desfăşurat miercuri, 3 decembrie, în intervalul orar 17.00-19.00, fiind legitimate peste 320 de persoane şi verificate 289 de vehicule.

Urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 97 de sancţiuni contravenţionale.

Potrivit IPJ Cluj, pentru abateri la regimul rutier au fost aplicate 87 de sancţiuni, reţinute 5 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.

Astfel, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost aplicate 26 de sancţiuni, iar faţă de 2 conducători auto s-a impus, ca măsura complementară, suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile, pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h.

Totodată, au fost aplicate sancţiuni pentru abateri precum, lipsa centurii de siguranţă sau folosirea telefonului mobil în timpul conducerii.

În cadrul acţiunii a fost acordată o atenţie deosebită respectării prevederilor Legii 55/2020 privind prevenirea răspândirii virusului COVID-19 în mijloacele de transport persoane.

În acest sens, au fost verificate 21 de astfel de vehicule, fiind aplicate un număr de 10 sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020.

Acţiunea a beneficiat de spijinul poliţiştilor locali din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Comenteaza