Polițiștii clujeni au scos radarele pe DN1. Peste 100 de vitezomani trași pe dreapta într-o singură zi

Polițiștii clujeni au scos radarele pe DN1. Peste 100 de vitezomani trași pe dreapta într-o singură zi

Polițiștii clujeni au acționat sâmbătă, pe DN1 E60, în colaborare cu Serviciul Rutier Bihor, în vederea creșterii siguranței în trafic.

Polițiștii din cadrul IPJ Cluj au desfășurat o acțiune, sâmbătă, 19 februarie, pe DN1 E60, sub coordonarea Serviciului Rutier Cluj și în colaborare cu Serviciul Rutier Bihor. Activitățile au vizat în special determinarea participanților la trafic de a nu se abate de la respectarea regulilor rutiere, pentru siguranța lor și a celorlalți și de a conștientiza pericolul la care se expun prin încălcarea acestor norme.

În total, polițiștii au aplicat 166 de sancțiuni contravenționale, au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 8 de permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Din cele 166 de sancțiuni la OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, 116 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, din totalul de permise de conducere reținute, 3 au fost ridicate pentru depășirea limitei legale de viteză, alte 3 pentru efectuarea unor manevre de depășire neregulamentară, iar restul pentru alte abateri.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

•        Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!

•        Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

•        Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

•        Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!

•        Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

•        Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

•        Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!

Comenteaza