Polițiștii de la Rutieră au scos DRONA la Cluj. Câți vitezomani au fost trași pe dreapta în doar câteva ore

Polițiștii de la Rutieră au scos DRONA la Cluj. Câți vitezomani au fost trași pe dreapta în doar câteva ore

Polițiștii Birourilor Rutiere Cluj-Napoca, Turda și ai Compartimentului Rutier Huedin, precum și în colaborare cu polițiștii din Sălaj au derulat o acțiune punctuală, vineri, pe DN1 E60, în sistem cascadă.

Polițiștii au acționat la Cluj în intervalele orare 10.00 – 13.00 și 15.00 – 18.00. Scopul principal urmărit de polițiști a fost acela de a identifica conducătorii auto care încalcă prevederile legale referitoare la depășire sau la regimul de viteză.

În acest sens, pentru a identifica mai ușor conducătorii auto care depășesc neregulamentar, polițiștii au acționat cu sistem de tip dronă.

Astfel că au fost reținute 9 permise de conducere, dintre care 8 fiind cazuri de depășire neregulamentară depistate cu drona. Totodată, 34 de conducători auto au fost surprinși cu ajutorul aparatelor radar în timp ce rulau cu autoturismul cu viteze mai mari decât limita legală stabilită pe acel sector de drum, aceștia fiind sancționați contravențional, iar pentru unul dintre ei a fost dispusă ca măsură complementară, reținerea permisului de conducere.

 De asemenea, o astfel de acțiune a avut loc, în colaborare cu polițiștii Serviciului Rutier Sălaj, în intervalul 11.00 – 14.00, pe sectorul de drum DN1C, în care au fost angrenați un număr de 12 polițiști din cele două Servicii Rutiere.

În cadrul activităților au fost aplicate un număr de 85 de sancțiuni contravenționale, dintre care 49 pentru depășirea limitelor de viteză, iar 36 pentru alte abateri.

De asemenea, în cazul a 21 de conducători auto, pe lângă sancțiunea principală, polițiștii au dispus ca măsură tehnico-administrativă, reținerea permisului de conducere, fiind reținut și un certificat de înmatriculare.

Comenteaza