Poliţiştii le-au declarat război hoţilor de buzunare. Au ieşit pe străzi să atenţioneze clujenii GALERIE FOTO

Poliţiştii le-au declarat război hoţilor de buzunare. Au ieşit pe străzi să atenţioneze clujenii GALERIE FOTO
Poliţiştii clujeni au păşit marţi în mijlocul clujenilor, în cadrul unei acţiuni de prevenire a furturilor din buzunare, genţi şi poşete.

Oamenii legii au stat cu precădere în staţiile mijloacelor de transport în comun, zone în care se comit, cu predilecție, astfel de furturi. Ei au împărţit peste 3.000 de pliante cu recomandări informativ-preventive şi au purtat discuţii cu locuitorii oraşulului privind importanța adoptării unui comportament preventiv și sesizarea promptă a evenimentelor prin 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.

Pentru prevenirea faptelor de acest gen cetăţenilor li se recomandă să ţină cont că aglomeraţia şi agitaţia care se creează zilnic, în special în orele de vârf, atrag ca un magnet hoţii de buzunare, poşete şi genţi. De aceea, în această perioadă trebuie să manifeste atenţie în acest sens pentru a evita evenimentele neplăcute.

Hoţii din buzunare şi genţi acţionează cel mai adesea în locuri aglomerate, precum pieţe, magazine, mijloace de transport în comun. Ei "atacă" în grupuri mixte, după metode bine stabilite, fiecare ştiind exact ce are de făcut. De exemplu, unul dintre ei creează diversiune, iar altul, bine antrenat în acest sens, sustrage bunul şi îl dă mai departe, la a doua sau a treia mână.

"Pentru a evita aceste evenimente, recomandăm doamnelor şi domnişoarelor să fie mai precaute la modul în care poartă poşeta: întotdeauna aceasta să fie închisă şi să se afle în câmpul lor vizual, în partea din faţă a corpului. Bărbaţii ar fi indicat să poarte portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! Nu purtaţi portmoneul în buzunarul din spate al pantalonilor", recomandă poliţiştii.

De asemenea, autorii furturilor din buzunare şi poşete sunt persoane bine îmbrăcate, care încearcă să inspire încredere şi să nu incomodeze prin prezenţa lor.

Persoanele care cad victime ale acestui gen de infracţiuni sunt îndemnate să încerce să reţină cât mai multe din semnalmentele hoţilor şi să sesizeze în cel mai scurt timp Poliţia prin apelul unic de urgenţă 112!

Comenteaza