Polițistul care era să lovească două femei pe trecerea de pietoni în Tureni, sancționat. Ce pedeapsă a primit

Polițistul care era să lovească două femei pe trecerea de pietoni în Tureni, sancționat. Ce pedeapsă a primit
| Foto: Facebook / Info Trafic Cluj-Napoca

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a luat măsuri ferme după incidentul de pe DN1, în care o autospecială a Ministerului Afacerilor Interne a fost surprinsă trecând foarte aproape de două femei care traversau regulamentar pe trecerea de pietoni, fără ca șoferul să acorde prioritate.

În urma verificărilor dispuse, s-a confirmat că polițistul aflat la volanul autospecialei nu a respectat regulile de circulație.

Potrivit comunicatului emis de IPJ Cluj, conducătorul autospecialei, un bărbat de 27 de ani, a fost identificat și sancționat conform prevederilor legale. Acestuia i-a fost întocmit un proces-verbal de contravenție în baza O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile.

Incidentul a avut loc miercuri, 25 septembrie, în jurul orei 13:00, pe DN1, în localitatea Tureni. Polițistul nu a acordat prioritate celor două femei care se aflau pe trecerea de pietoni, în ciuda obligației legale de a reduce viteza la trecerile pentru pietoni. Filmarea incidentului, surprinsă de o cameră de bord, a devenit virală pe rețelele sociale, stârnind reacții puternice din partea publicului.

IPJ Cluj a reiterat importanța respectării Codului Rutier, subliniind că șoferii trebuie să reducă viteza la 30 km/h în localități în apropierea trecerilor pentru pietoni. De asemenea, inspectoratul se delimitează ferm de orice comportamente care contravin deontologiei profesionale, menționând că respectarea regulilor rutiere se aplică în egală măsură tuturor, inclusiv polițiștilor.

Totodată, reprezentanții IPJ Cluj au lansat un apel către pietoni să fie vigilenți și să se asigure înainte de a traversa, pentru a evita incidente similare.

CITEȘTE ȘI: O mașină de poliție, cât pe ce să lovească două femei pe o trecere de pietoni. Ce declară IPJ Cluj

Comenteaza