Foto Polițistul care s-a împușcat în cap este victima din dosarul de corupție al șefilor din Poliția Dej și Cluj

Scandalul izbucnit în urmă cu o săptămână la Cluj, când procurorii anticorupție au deschis o investigaţie asupra mai multor superiori din Poliţia Cluj și Poliția Dej lasă în urmă o tragedie. Cine este polițistul aflat în stare critică, după ce s-a împușcat cu arma din dotare.

Un polițist de 39 de ani din Dej s-a prezentat luni, la sediul Poliției Dej, în jurul orei 8 și mers în sala de arme, pentru a-și ridica pistolul, iar apoi a apăsat pe trăgaci chiar în fața colegului pe care trebuia să-l înlocuiască.

Acesta a fost transportat la Spitalul din Dej, în comă, iar de aici, a fost transferat la Spitalul Militar din Cluj. „A venit în stare gravă, cu traumatism cranian, cu materie cenușie afectată. Era prea grav și neurochirurgia a decis că e în afara tratamentului. E ținut în viață de aparate", a declarat Alina Ștreang, șefa UPU Spitalul Municipal Dej.

Polițistul căsătorit și tată al unui copil, care a recurs la gestul extrem de a se împuşca cu arma din dotare, este implicat în scandalul izbucnit în urmă cu o săptămână la Cluj, când procurorii anticorupție au deschis o investigaţie asupra mai multor superiori din Poliţia Cluj și Poliția Dej. Acesta este de fapt victimă în dosarul de corupţie de la Poliţia Dej, au transmis stirileprotv.ro

Cercetat disciplinar, din răzbunare

De fapt polițistul care s-a împușcat în cap luni este chiar agentul ar fi fost obligat frecvent să ponteze ore suplimentare pentru fostul lui șef, Marton Elek, comandantul Poliţiei Dej, cercetat acum de DNA, chiar dacă acesta nu se afla la birou. Cum a refuzat de câteva ori ordinele, ofiţerul de serviciu s-ar fi trezit implicat şi într-o anchetă disciplinară, sub pretextul că nu a respectat obligaţia de a raporta către superiorul direct orice eveniment.

Presiunea de la locul de muncă poate fi extrem de solicitantă pentru unele persoane, mai ales dacă nu găsesc o soluție pentru asta. Cei supuși unor presiuni mari simt că nu au valoare, că nimic nu are sens pentru ei. Când este vorba de o subordonare ierarhică pe care nu o pot gestiona, aceștia pot ceda și recurg la gesturi extreme, susțin psihologii.  

Amintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20 octombrie a patru angajati IPJ Cluj, între care  Marton Elek, comandantul Poliţiei Dej. 

Marton Elek este acuzat de multiple infractiuni: abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la fals intelectual, purtare abuzivă, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Procurorii spun că şeful poliţiei de la Dej se comporta abuziv cu angajaţii, iar atunci când nu avea chef de muncă, rămânea acasă şi suna ofiţerul de serviciu să îl ponteze ca şi cum s-ar afla în unitate.

În intervalul iunie – septembrie 2022, suspectul Marton Elek, în calitate de șef al Poliției Municipiului Dej, i-ar fi solicitat telefonic în repetate rânduri ofițerului de serviciu din subordine, să-l ponteze în registrul de ore suplimentare, în zilele de sâmbătă și duminică, cu motivația că ar fi fost planificat de serviciu „din partea conducerii”, în condițiile în care acesta nu s-a prezentat la locul de muncă.

Încă nu se cunoaste motivul pentru care poliţistul s-a împuşcat în cap, deoarece agentul din Dej nu ar fi lăsat vreun mesaj sau un bilet prin care să îşi explice gestul. Poliţistul încă nu fusese citat de anchetatori în dosarul în care suspectul Marton Elek, în calitate de șef al Poliției Municipiului Dej, i-ar fi solicitat telefonic în repetate rânduri să-l ponteze în registrul de ore suplimentare, a transmis dejeanul.ro

Comenteaza