Ponta cere verificarea angajamentelor Mechel

Ponta cere verificarea angajamentelor Mechel
Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Economiei să verifice rapid dacă Mechel şi-a respectat angajamentele la combinatul de la Câmpia Turzii, ministrul delegat Liviu Pop anunţând însă deja, vineri, că a fost verificat contractul de privatizare, iar concluzia este că acesta a fost respectat.

"Ştiu foarte bine situaţia de la Câmpia Turzii şi vreau să vă rog să verificaţi rapid modul în care cumpărătorul şi-a respectat angajamentele. Sper să nu am dreptate, dar am impresia că este un nou exemplu de succes între ghilimele, cum a fost şi cu Nokia. Au un talent extraordinar cei de la PDL de a anunţa «succesuri» economice, după care ne rămâne nouă să reparăm necazurile, aşa încât vă rog să faceţi rapid o informare", i-a spus Ponta ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, la începutul şedinţei de astăzi a Guvernului, în faţa jurnaliştilor, după ce a precizat că sunt anumite mesaje pe care doreşte să le transmită în mod public.

Contractul de privatizare a combinatului de la Câmpia Turzii a fost încheiat în 2003 cu grupul rus Mechel, în perioada Guvernului PSD condus de Adrian Năstase.

Mechel Câmpia Turzii a început, în luna iunie, disponibilizarea colectivă a 800 de angajaţi, în trei etape, procesul urmând să se încheie în septembrie. Astfel, la Mechel Câmpia Turzii ar urma să mai rămână doar 238 din cei 1.050 de angajaţi.

 

Etichete
Comenteaza